MÅTTBANDET - START

En liten heads-up om internet/bredband till alla lägenheter i Måttbandet!

Då och då får vi förslag från bredbandsleverantörer om att gruppansluta vår brf. Nu har vi för första gången fått ett förslag som är så bra att vi valt att jobba vidare med det.
Det går ut på att brf tillhandahåller internetuppkoppling via Stockholms Stadsnät med en hastighet om 1 Gigabit/s som då skulle ingå i din bostadsrättsavgift.
Du slipper alltså betala för ett eget internetabonnemang.

Några frågor & svar:

Försvinner Open Universe då?
Ja, Stockholms Stadsnäts fiber ersätter Open Universe i våra ”husnoder”.ComHems kopparnät kommer att vara kvar som tidigare.

Hur blir det med mina tv-kanaler och min ip-telefoni?
ComHems kopparnät är kvar som tidigare. Om du har tv-kanaler och telefoni via fiber kommer du att behöva ersätta dem med något av Stadsnäts erbjudanden.Se vilka telefoni och tv-tjänster som är tillgängliga på: https://www.stockholmsstadsnat.se/fastighetsagare/bostadsrattsforening/

Kommer avgifterna att höjas p.g.a. detta?
Nej, avtalet är så fördelaktigt att det ryms i vår budget.

Vad betyder 1 Gigabit/s?
Det är 1000 Megabit/s d.v.s. 10 gånger snabbare än vad de flesta har idag.

Supersnabbt internet utan att betala låter som en ”no-brainer”, det är väl bara att köra?
Vi betalar ju såklart indirekt via avgiften men det blir oerhört mycket billigare för var och en av oss, dessutom menar styrelsen att det är en värdehöjande åtgärd. Kostnaden för föreningen är ca 49 kr/lgh/mån. Styrelsen avser att lägga en proposition om detta till årsstämman för beslut.

/Styrelsen

Comments are closed.