MÅTTBANDET - START

Gårdsprojektet

 

Äntligen är det dags!

Efter 30 års trogen tjänst ska gården få en välbehövlig renovering. Arbetet startar efter sommaren och är förhoppningsvis färdigt till jul.

Planeringen har pågått en tid med arkitekter, infomöten och workshops. Vi vill här passa på att tacka alla medlemmar som bidragit med tankar och idéer!

Vecka 35 drar det igång och om inte tjälen kommer tidigt så är det klart till jul, annars sätts de sista växterna under våren. Vi kommer att hålla ett infomöte 22 aug med detaljer i samband med byggstarten.

Ritningarna togs fram av Topia Landskapsarkitekter. Vi har anlitat Niklas Nord på Sweco som projektledare och han har hjälpt oss med upphandling av entreprenör. Upphandlingen vanns till slut av IT-Underhåll/AbTot. Det som avgjorde var deras fina referenser i kombination med ett konkurrenskraftigt pris på 6.4 miljoner.

Under bygget kommer gården att vara avstängd förutom nödvändiga passager till t.ex. tvättstugor och gym. Lyckligtvis har vi ju entréer även mot gatan och allén, så vi hoppas att byggtiden ändå inte ska bli alltför besvärlig, men räkna med att det kommer låta en hel del. Vi vill också redan nu flagga för att cyklar måste parkeras någon annanstans än på innergården. Mer information kommer om detta.

Våra vackra träd kommer självklart att bevaras så långt som möjligt. Förutom körsbärsblomningen 2019 så har vi att se fram emot massor av nya växter, nya fikaställen, grillplatser, lekplatser, bättre belysning och odlingsmöjligheter. Dessutom kommer gångarna att bli rena, platta och snubbelfria.

Allt detta till sommaren 2019 alltså, men först –

GLAD SOMMAR 2018

önskar

/Styrelsen Brf Måttbandet, Styrelsen Måttbandet

Ritning gården

Comments are closed.